AYIN ÖĞRENCİSİ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Okulumuz öğrencilerinin olumlu davranışlarını ve akademik başarılarını arttırmak, kişilik gelişimlerine olumlu yönde katkı sağlamak amacıyla okulumuzda "AYIN ÖĞRENCİSİ PROJESİ" uygulamaya konuldu.

31.10.2021 300

AYIN ÖĞRENCİSİ BELİRLEME UYGULAMA ESASLARI

·     Öğrenciler, başarı durumları ve gösterdikleri olumlu davranışlara göre her ay değerlendirilerek ayın öğrencileri sınıflar bazında seçilir.

·     Her ay her şubeden bir öğrenci şube rehber öğretmeni tarafından ayın öğrencisi olarak teklif edilir. Sınıf öğrenci temsilcisi, sınıf rehber öğretmeni ve Onur Kurulu tarafından puanlama yapılır.

·     Her sınıf seviyesinde belirlenen ayın öğrencisi ilgili müdür yardımcısının teklifi ve okul müdürünün onayı ile tespit edilir.

·     Şubelerden herhangi bir ay için aday olmayı gerektirecek özelliklere sahip bir öğrenci yoksa o şubeden aday gösterilmez.

·     Teklif edilecek öğrenciden almış olduğu her disiplin cezası için 4 puan düşülür.

·     Seçimler her ayın son haftasında yapılır ve sonraki ayın ilk haftasında öğrenciler ödüllendirilir.

·     Aynı öğrenci bir eğitim öğretim yılı içerisinde, ardışık olmamak üzere, en fazla 3 defa ayın öğrencisi seçilir.

.     Yıl sonunda ayın öğrencilerinden birisi yılın öğrencisi seçilir.

·     Ayın öğrencilerinin isimleri okulun web sayfasında yayınlanır.

·     Puanlamada her kriter için en az 0 en fazla 4 puan verilir; değerlendirme toplam 100 puan üzerinden yapılır.

.     Ayın Öğrencisi Belirleme ile ilgili iş ve işlemler Onur Kurulu tarafından yürütülür.

AYRINTI İÇİN TIKLAYINIZ: meb_iys_dosyalar/06/22/951081/dosyalar/2021_10/31215400_AYIN-OGRENCISI-PROJE-ESASLARI-2021.pdf