MESELE BEYİN

11.10.2023 131

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı (BİTO) tarafından 2014 yılında başlatılan Bilim Söyleşileri, alanında uzman bilim insanlarını; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle bir araya getiren, yaklaşık 1 - 1,5 saatlik sunum ve soru-cevap bölümlerinden oluşan etkinliklerdir.

Söyleşiler, tamamen bilimsel temelli anlatılar olup erken yaşlardan itibaren gençlerimizde bilim iletişimini arttırmayı amaçlar.

Konuşmacı; dinleyicilerle kariyerini, araştırma konularını, alanındaki yenilikleri ve tartışmaları ilgi uyandıracak bir biçimde kısaca aktarmaya çalışıp öncelikle kendi deneyimlerinden yola çıkarak bilimsel bir kariyerin nasıl şekilleneceği konusunda dinleyenlere örnek rol model oluşturur.

Bu çerçevede toplumda bilim farkındalığını ve bilim okuryazarlığını geliştirmekle birlikte toplumun bilim dünyası ile doğrudan temasının artırılması hedeflenir.

Okulumuz 12 Ekim 2023 tarihinde Doç. Dr. Gülsüm Akdeniz tarafından yapılacak olan Mesele Beyin konulu söyleyişiye ev sahipliği yapıcaktır

11-10-202311-10-202311-10-2023