TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! ÖĞRENCİ KILIK-KIYAFET YÖNETMELİĞİ

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! ÖĞRENCİ KILIK-KIYAFET YÖNETMELİĞİ

Öğrenci kılık ve kıyafet yönetmeliğinin 3.maddesinin 2.fıkrasına göre okul yönetimimiz ve okul aile birliğimizin koordinatörlüğünde okulumuz kıyafeti belirlenmiştir. Tüm öğrencilerimizin belirlenen kıyafetle ve yönetmeliğin 4.maddesinde yer alan sınırlamalara uyarak okula gelmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yönetmeliğin 5.maddesine göre disiplin yönetmeliği gereği yaptırım uygulanır.

 Okulumuzca belirlenen öğrenci formaları hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ

26.06.2022 1591

   

MİLLΠEĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL ÖĞRENCİLERİNİN KILIK  VE KIYAFETLERİNE DAİR YÖNETMELİK

MADDE 3 – 

(2) Okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, 4 üncü maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilir.

(3) Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yaş grubu özelliklerine uygun, temiz ve düzenli bir kıyafet giyer.

(5) Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyer.

MADDE 4 – (1) Öğrenciler;

a) Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz,

b) İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez,

c) Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez,

ç) Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez,

d) Okullarda yüzü açık bulunur; siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, piercing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.

 

Yaptırımlar

MADDE 5 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden lise öğrencilerine 25/08/2021 tarihli ve 31579 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

İLETİŞİM

Adres:
OSMANLI MAH. SELİN SK. SİNCAN BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BLOK NO: 1 SİNCAN / ANKARA


Telefon
(312) 263 8683


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın