ZİLSİZ OKUL PROJESİ

Geleneksel eğitim uygulamalarının parçası olan, dersin başlangıç ve bitişinde çalan zil uyaranından vazgeçilerek, öğrencilerimize özgüven, otokontrol ve sorumluluk kazandırma amaçlanmıştır.

Öğrencilere  verilen sorumluluğun bilinciyle okulda ve günlük yaşamında daha dikkatli ve kontrollü davranacak, otokontrolleri ve zamanı  yönetme becerileri gelişecektir.

Okulda devamlı çalan zil öğrencileri koşullandırmakta  ve zile karşı şartlı refleks oluşturmaktadır. Bu da öğrencilerin düşünerek değil de zil sesine koşullanarak hareket etmelerine sebep olmaktadır.

Zilsiz eğitim uygulaması ile eğitimin istemekle başlaması gerekliliğini öğretmen ve öğrencilere benimsetmek, zil uyaranı olmadan derse giriş çıkışlar ile öğrencilere sorumluluk bilinci, zaman yönetimi, otokontrol ve öz disiplin kazandırmak ve okullarımızda ses ve gürültü kirliliğini önlemek amaçlanmaktadır.

04.04.2023 115